Gå till innehåll

Svensk Handboll

Svensk Handboll

Uttagna spelare till sommarens Riksläger

Uttagningarna till Svenska Handbollförbundets riksläger är klara. Här hittar du lista på uttagna spelare, information till dig som blivit uttagen och ytterligare information om våra riksläger.

Nu är uttagningarna till riksläger 2 för spelare födda 2008 samt riksläger 4 för spelare födda 2007 klara. Rikslägret genomförs för respektive årskull den 15–18 juni, i Nyköping.

Här hittar du lista över uttagna spelare Pdf, 297 kB.

Till dig som blivit uttagenDu kan anmäla dig redan idag. Senast den 17 maj behöver vi ha fått din anmälan. Observera att det är du som spelare som är ansvarig för att din anmälan kommer in till oss i tid.

Om du behöver lämna återbud ska du meddela det till Kalle.Andersson@handboll.rf.se och respektive förbundskapten.

Förväntningar på dig som ska delta på riksläger:
• Att du är med för att du vill lära dig.
• Att du är med för att göra ditt bästa.
• Att du är väl förberedd.
• Att du är skadefri

Information till dig som är uttagen
Här hittar du som spelare mer information om lägret, så som packlista och program med mera Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

För den spelare som har medföljande familj till Nyköping finns följande turistinformation från Nyköpingsguiden Länk till annan webbplats..

Vi är även mycket positivt inställda till att tränare eller ledare kommer till Nyköping för att ta del av träningar med Svenska Handbollförbundets spelarutbildning. Vi vill gärna sprida våra intentioner med spelarutbildningen till föreningar och ledare för att kunna nå en bättre samverkan och positiv utveckling för individerna.


Till dig som inte blivit uttagen

Ge inte upp!

Om du drömmer om att någon gång få spela i landslaget men inte har blivit uttagen till riksälger den här gången - ge inte upp! Kämpa på med din träning! Alla spelare utvecklas olika och i olika takt och många spelare som aldrig kallats till riksläger kommer in i vår landslagsverksamhet vid senare tillfällen.

Hösten 2024 arrangerar Svenska Handbollförbundet regionsdagar för årgången födda 2008 på 4 orter i landet. Regionsdagarna riktar sig till de spelare som inte medverkat på Riksläger. Syftet är att fler spelare ska få ta del av SHF spelarutbildning och möjlighet att visa upp sig för årskullens respektive förbundskaptener och tillhörande instruktörer.


Om Svenska Handbollförbundets riksläger

Svenska Handbollförbundets (SHF) riksläger ingår som ett led i SHF:s spelarutbildning mot ungdomslandslagen. Lägren arrangeras årligen under fyra dagar i april och i juni. Cirka 180 spelare deltar vid varje läger. Spelarna fyller 16 år det år de blir uttagna till sitt första riksläger. Totalt genomförs fyra riksläger per åldersklass. Här kan du läsa mer om våra riksläger.

Publicerad: 2024-05-07

Senast uppdaterad: 2024-05-13

Författare: Kalle Andersson

Intressant? Dela gärna!