Gå till innehåll

Svensk Handboll

Svensk Handboll

Värdegrund

Fair play

Den viktigaste grundstenen i beachhandboll är fair play. Att respektera domare, ledare och motspelare i alla situationer så väl på som utanför spelplanen bidrar till en inkluderande och avslappnad atmosfär i vilken alla ska känna sig välkomna.

Spektakulär

Till skillnad från inomhushandbollen är den fysiska kontakten som tillåts spelare emellan begränsad. Detta innebär att spelare ges möjlighet att göra spektakulära mål utan skaderisk, vilka i beachhandboll belönas med dubbla poäng jämfört med ”vanliga mål” som bara ger ett poäng. Den korta spelplanen och korta setlängden resulterar i att matcherna ofta karaktäriseras av ett högt tempo och mycket mål

Inkluderande

Sportens natur gör den attraktiv för många olika typer av utövare, den stora variation i det offensiva och defensiva spelet innebär att sporten passar spelare med olika förutsättningar i form av kroppsbyggnad, bollkänsla och andra fysiska attribut. Sporten funkar både som träningsform men även tävlingsform, vilket innebär att utövarna själva väljer vilken nivå de vill anpassa sig till.

Publicerad: 2022-12-20

Senast uppdaterad: 2023-01-16

Författare: Jessica Larsson

Intressant? Dela gärna!